Административен съд - Търговище

Локално търсене
-
Вторник, Юни 2, 2020
-
ПРЕСЦЕНТЪР
>> Прессъобщения
2019-08-01-16:10


Снимка с домакините във финансовия съд в Кьолн.

В периода от 22 до 26 юли 2019 г. петчленна делегация от Административен съд –Търговище, водена от председателя на съда Росица Цветкова, бе на работно посещение във Финансовия съд в гр. Кьолн, провинция Северен Рейн – Вестфалия, Федерална Република Германия (ФРГ). Посещението се проведе в рамките на програмата за двустранен обмен между съдилища на Европейската мрежа за съдебно сътрудничество. Домакини бяха председателят на съда Бено Шарпенберг, вицепрезидентът на съда д-р Юрген Хофман и председателят на съвета на съдиите в съда д-р Марко Матес.

Делегацията от Търговище имаше възможност да се запознае с компетентността на финансовите съдилища във ФРГ, със спецификите на съдебното производство, както и с достиженията на електронното правосъдие и техническото обезпечаване на работните места и съдебните зали в съда домакин, който е един от водещите в страната в тази област.

В рамките на програмата делегацията от Административния съд  присъства в открито съдебно заседание по данъчен спор. Бяха представени и особеностите на медиационното съдебно производство по финансови дела, както и на производството по административни дела – последното чрез съдия от Административния съд - Кьолн.


Среща в министерството на правосъдието.

Организирано бе и посещение на специално оборудваната сграда на Върховния касационен съд на Северен Рейн – Вестфалия в Дюселдорф, в която се разглеждат делата за терористични и други тежки престъпления. Представителите на търговищкия съд посетиха и Парламента на Северен Рейн – Вестфалия, специализираното отделение за борба с киберпрестъпленията на Прокуратурата в гр. Кьолн. Делегацията гостува и в Министерство на провосъдието на Северен Рейн – Вестфалия и се срещна с министъра на правосъдието г-н Бизенбах, след което участва в работна среща с представители на министерството. На нея бяха обсъдени определени специфики на устройството на съдебната власт в двете държави и различни аспекти от статута на съдията.

Работното посещение беше съпроводено с богата културна програма, представяща забележителностите на гр. Кьолн, парламентарната история на провинцията, както и историята на самата сграда, в която се помещава Финансовият съд - паметник на културата, построена за нуждите на правосъдието в началото на 19 век с въвеждането на Наполеоновия кодекс.


Съдебна зала във Финансовия съд.


Финансов съд Кьолн


Работен офис във Финансовия съд.


С домакините от съда.


Финансов съд Кьолн.

Административен съд - ТърговищеАдминистративен съд - ТърговищеАдминистративен съд - Търговище
-
Административен съд - Търговище
За контакти:
+359601/6 22 64
Начало | За съда | Контактна форма | Карта на сайта
2008 © www.Admcourt-trg.org

Административен съд - Търговище